Köfte met aubergine en spinazie

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

2 Pakken Balletjes van VegaFit

2 Gesnipperde uien van middelgrote formaat

4 Knoflooktenen in dunne plakjes gesneden

1 Blik gepelde tomaten (biologisch)

3 Verse tomaten in kleine blokjes gesneden

1 theelepel suiker

1 Kaneelstokje

1 Aubergine in blokjes van 3 bij 3 CM gesneden

Kofte kruidenmix

Een lombokpeper fijngesneden (met of zonder zaadlijsten, naar eigen voorkeur)

200 Gram verse spinazie

Snuf zout

Olijfolie

 

Optie: eet de kofte met gekookte bulgur of rijst

Optie: maak een yoghurtsaus gemaakt van 5 eetlepels sojayoghurt, verse peterselie, een theelepel knoflook en een theelepel uienpoeder

Optie: serveer Turkse peper uit pot bij de kofte.

 

Bereiding

 

Prik met een satéprikker diepe gaatjes in de balletjes van VegaFit. Marineer de balletjes vervolgens met een theelepel koftekruiden en een halve fijn gesneden lombokpeper. Voeg tijdens het mengen/marineren een eetlepel water en paar druppels olie toe zodat de kruiden zich goed over de balletjes vermengen.

Fruit de gesnipperde uien in 2 eetlepels water in plaats van olie en roer.

Voeg na 2 minuten de aubergineblokjes, een halve fijn gesneden lombokpeper en 3 theelepels koftekruiden toe. Roer door elkaar en laat op laag vuur nog eens 3 minuten sudderen.

Voeg nu de blik gepelde tomaten, de verse tomaten blokjes, het kaneelstokje, de knoflookplakjes en een snuf zout toe. Roer alles door elkaar. Laat het geheel zo’n 15 minuten sudderen en roer af toe. De aubergine wordt lekker zacht en smeuïg.

Bak op het laatst in 4 minuten de gemarineerde balletjes met peper en al met een eetlepelolijfolie in een koekenpan. De balletjes worden bruin. Voeg hierna de balletjes toe aan de koftesaus en de verse spinazie. Roer goed door elkaar. De spinazie slinkt binnen 2 minuten.

 

Serveer de köfte met bulgur of rijst.