Banh mí met barbecue meatballs en zoetzure veggies

– 1 verpakking vegafit balletjes
– 1 winterpeen, geraspt
– ½ komkommer, in linten geschaafd
– 2 afgebakken pistoletjes
– 100ml rijstazijn
– 4 eetlepels suiker
– 2 eetlepels barbecue saus
– 1 theelepel sriracha chilisaus
– ½ eetlepel ketjap manis
– ½ eetlepel sojasaus
– 75 gram slamix
– ½ bosje koriander, fijn gehakt
– 2 bosuitjes, fijn gesneden
– evt. sesamzaadjes ter garnering
– 1 theelepel zonnebloemolie

1. Meng de rijstazijn met suiker en roer tot de suiker volledig is opgelost.
2. Doe de komkommer en wortel bij het mengsel, dek af en zet in de koelkast.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes hier enkele minuten in aan.
4. Meng de barbecuesaus, ketjap manis, sriracha chilisaus en sojasaus.
5. Schenk dit mengsel bij de balletjes in de pan, het bruist gigantisch en kan wat spetteren dus kijk uit.
6. Zorg dat de balletjes volledig gecoat zijn in de saus, laat nog kort even opwarmen.
7. Snijd de pistoletjes open en verdeel daarover sla, zoetzure wortel en komkommer en leg hier op wat balletjes.
8. Garneer het broodje met verse koriander, bosui en eventueel wat sesamzaad.