Schnitzelburger met gekruide zoete aardappelschijfjes uit de oven

Ingrediënten schnitzelburger:

4 vegan italiaanse bollen (goed bij de ingrediënten kijken)

4 Vegafit schnitzels

2 tomaten

1 avocado

Halve komkommer

2 rode uien

Paar blaadjes sla

Remia mayolijn (of andere vegan mayonnaise)

 

Ingrediënten gekruide zoete aardappelschijfjes:

2 grote zoete aardappelen

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel cajun kruiden

0,5 eetlepel gerookt paprikapoeder

3 tenen knoflook

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden celcius. Was de zoete aardappelen goed, want deze worden in dit recept niet geschild (zo krijg je alle vitaminen binnen). Snijd vervolgens de aardappelen in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter dik. Leg alle plakjes op een bakplaat met bakpapier en sprenkel hier de olie en kruiden overheen. Verspreid alles vervolgens met je handen, zodat ieder schijfje ongeveer evenveel olie en kruiden heeft. Als de oven warm is bak je de zoete aardappel in 20 minuten gaar. Wanneer de zoete aardappel nog 8 minuten te gaan heeft, haal je de bakplaat uit de oven en keer je alle schijfjes om. Dan pas strooi je de in kleine stukjes gesneden knoflook over de aardappelschijfjes heen. Tot slot doe je de schijfjes weer terug in de oven om ze de laatste 7 minuten nog af te bakken.

Op het moment dat je de aardappelschijfjes voor het eerst de oven in doet, kun je alvast beginnen met het snijden van de ingrediënten voor de schnitzelburger. De tomaat, komkommer, en avocado snijd je in plakjes, en de uien snijd je in ringen. Ook de broodjes kun je nu alvast opensnijden. Op het moment dat je de aardappelen gaat keren en de knoflook toevoegt kun je ook de Vegafit schnitzels gaan bakken. Bak deze in ongeveer 4 minuten per kant krokant, en leg ze op het broodje samen met de tomaat, komkommer, avocado, ui, sla, en eventueel wat vegan mayonnaise.

Eet smakelijk!

(instagram: elineh96)