Balletjes met Marokkaanse saus en couscous

Ingrediënten voor 2 personen:

1 pakje Vegafit balletjes
1 pakje of blik tomatenstukjes in saus
1 ui, in stukjes
Marokkaanse kruidenmix:
4 tl kaneel
1 tl knoflook
1 tl uienpoeder
1 tl tijm
½ tl gemberpoeder
2 tl komijn
½ tl gemalen kruidnagel
3 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen zwarte peper

1 cup couscous
handje rozijnen
Couscouskruidenmix:
2 tl gemalen korianderzaad
1,5 tl kaneel
1 tl gemalen komijnzaad
½ tl kurkuma
½ tl cayennepeper
1 tl vers gemalen zwarte peper

½ stronk broccoli, in roosjes
½ stronk bloemkool, in roosjes
½ cup dop- of tuinerwtjes
sesamzaadjes voor garnering
zout, peper, plantaardige olie
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200C.

Verspreid de broccoli- en bloemkoolstronkjes over een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Besprenkel met zout en eventueel wat olie en zet ze in de oven tot ze beginnen te verkleuren maar nog wel beetgaar zijn. Ongeveer 20 minuten.

Doe de couscous in een schaal, meng de couscouskruidenmix erdoor, de rozijntjes en overgiet de couscous met 1½ cup kokend heet water. Roer even door, zet afgedekt weg.

Verhit in een klein pannetje wat olie en fruit hierin het uitje. Voeg de Marokkaanse kruidenmix toe en wanneer het geurig wordt voeg je de tomatenstukjes toe. Laat op een zacht vuur pruttelen. Voeg na 10 minuten de Vegafit balletjes toe en warm mee op. Proef of de saus op smaak is en kruid eventueel bij met wat zout.

Verwarm de erwtjes in wat vocht, giet af.

Roer de couscous door met een vork. Breng op smaak met zout.
Verdeel de couscous over twee borden, doe de saus met balletjes erbij, en vervolgens de broccoli, bloemkool en tuinerwtjes.